Szeretettel köszöntjük kórházunk Internetes oldalán

Az Intézet feladata a daganatos betegek gyógyítása, melyet évtizedek óta eredményesen végzünk. A műtéti beavatkozások és a különböző kezelések után, a betegek többsége visszatérhet megszokott életritmusához, tevékenységéhez.

A daganatos betegségek gyógyítása összetett feladat. Az általános egészségi állapot felmérése után a diagnózis pontos meghatározása következik. Ennek ismeretében dönt az orvos vagy orvoscsoport szükség szerint a műtétről, vagy a terápiás kezelésekről (kemoterápia, sugárkezelés) vagy ezek együttes alkalmazásáról valamint a rehabilitációról. A klinikai osztályokon mintegy 120 jól képzett orvos és 350 főt meghaladó számú szakdolgozó (ápolónő, asszisztens) dolgozik a betegek gyógyulásáért.

Az Intézet tudományos osztályai jelentős szerepet játszanak a rákkutatásban. Irányítják a hazai onkológiai kutatásokat, részt vesznek nemzetközi programokban, bevezetik a komplex onkoterápia legújabb eredményeit és vezetik az országos szakmai továbbképzést. A nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően a külföldi, legújabb eredmények hamar eljutnak és alkalmazásra kerülnek Intézetünkben, melyek szintén javítják a daganatos betegek gyógyulási esélyeit.

Kedves Betegünk!

Ha úgy érzi, hogy panaszával onkológushoz kell fordulnia, és igénybe szeretné venni az Országos Onkológiai Intézet ambuláns vagy kórházi gyógyító munkáját, akkor szeretnénk tájékoztatni Önt mindarról, ami könnyebbé teheti eligazodását

Mindenekelőtt felhívjuk figyelmét arra, hogy az Országos Onkológiai Intézetbe az ambulanciára, a járóbeteg rendelésre nem kell beutaló. Panaszával vagy gyanújával a szakrendelő illetékes orvosához fordulhat, ahonnan - szükség szerint - további vizsgálatokra küldik. Panaszainak ismertetése során fontos, hogy ha van korábbi lelete, kórházi zárójelentése, az egyéb szükséges iratokkal együtt hozza magával.

Az ambuláns szakrendelőket a D épületben (a térképen a 14. sz. épület) találja a Kék Golyó utca 13 sz. alatt.

Amennyiben panasza a járóbeteg rendeléseken orvosolható, személyi igazolványa és társadalombiztosítási kártyája alapján kiállítják a törzslapját, és ambuláns kártyát kap, amit magával kell hozni a további vizsgálatoknál.

Ha a szakorvos kórházi kezelést javasol, akkor az ehhez szükséges beutalót ad. Amennyiben kórházi kezelésre szorul, gyógyítása csoportos munkával történik, mely megkívánja, hogy több szakorvossal, klinikai osztállyal kerüljön kapcsolatba.

A kórházi- és diagnosztikai osztályok, a sugárkezelés és kemoterápiai részlegek többsége különböző épületekben helyezkednek el. Hogy Ön könnyebben eligazodjon az épületek között, a mellékelt térkép az útmutató.

Kedves Látogatók!

Fontos tudni, hogy a rák nem fertőző, ezért nyugodtan látogathatják a betegeket. Ne mulasszák el meglátogatni a kórházban szeretteiket, barátaikat, hogy elbeszélgethessenek velük, és meghallgassák érzéseiket! Az örömteli beszélgetések segítik a gyógyulást. Vigyázzanak arra, hogy a túl sok bevitt ennivaló problémát okozhat.

A kórházi betegekhez 8-14 óra között a Kék Golyó utca 13. sz. alatti portán is be lehet menni, 16 órától azonban csak a Ráth György utca 7-9. sz. főporta felől közelíthetők meg a kórtermek.

A hivatalos látogatási idő 16 órától - 18 óráig tart. 14 év alatti gyerekek nem látogathatják a kórházat. A kisgyermekek a hivatalos látogatási idő alatt - amíg a szülők a betegeket látogatják - a Ráth György utcai porta mellett, gyerekfoglalkozáson várakozhatnak.

Fontos tudni, hogy a kórház egész területén tilos a dohányzás!